Акустира последният кораб на СтингСтинг е името на едно от малкото музикални величия, към които човек не може да остане безпристрастен, веднъж докоснал се до творчеството им. Цели десет години почитателите на този нестандартен музикант чакаха някакъв нов продукт, и ето, че това чакане ще бъде възнаградено. 

Би Би Си застава зад добрата новина, оповестявайки завръщането на Стинг с неговия нов " The Last Ship".

Албумът трябва да стане факт през септември, като в него ще бъдат включени песни на композиции на Стинг, писани за сценичен мюзикъл, който се очаква да се появи на Бродуей през 2014 г.

Действието в спектакъла се развива в корабостроителница в Уолсенд, Англия и разказва за упадъка на тази индустрия в Нюкасъл през 80-те години.

Стинг работи по проекта близо три години, като негови сътрудници са Джон Логан, сценаристът на филма за Джеймс Бонд Skyfall и Джо Мантело – режисьор на спектакъла.

Стинг, чието истинско име е Гордън Съмнър, е роден в Уолсенд през 1951 г. След като работи за кратко като учител, изпълнителят основава “Полис” през 1977. Между 1978 г. и 1983 г., групата се радва на голяма популярност с хитове като Message in A Bottle и Every Breath You Take.

В момента Стинг е на обиколка в Северна Америка, като част от турнето му Bass.

Коментари