За течовете...и още нещо
В различните сфери на живота течовете не винаги са нещо неприятно. Така например, неотдавна в глобалното село – интернет изтече информация, според която ViewSonic предстои да пусне новия си компютърен монитор TD2420.


Според теча (информацията), моделът ще се продава в Европа, Русия и Турция. Устройството е оборудвано с 23,6 инчов сензорен екран с Full HD резолюция, а цената му е около 300 евро. Според авторите на  продукта, той  може да се използва както за комерсиална употреба, така и у дома.

Мониторът си има оптичен сензор, поддържащ разпознаването на две едновременни докосвания. На всичкото отгоре, управлението може да става и с помощта на писалка, която е включена в комплекта.
TD2420 използва LCD TN-панел със следните характеристики: яркост - 210 кд/м², контраст - 1000:1, време за реакция на пикселите - 5 мс, ъгъл на видимост - 170 º по хоризонтала и 160 º по вертикала, а самата матрица е оборудвана с матово покритие.

Сензорният монитор  притежава три конектора за подаването на видео-сигнал (HDMI, DVI и D-Sub), два високоговорителя с обща мощност 4W и стандартен жак за слушалки. Въпреки масивната си стойка, тя не е трансформируема и позволява регулирането само на наклона на екрана.


Размерите на монитора са 555,9 х 421,9 х 174,8 мм, а теглото - 3,7 кг. При необходимост, мониторът може да бъде монтиран и на стената с помощта на съвместимата VESA-монтажна система.


Трябва да обобщим, че в случаи като този, течовете не само че не са лошо нещо, но са и доста приятни, стига да се окажат факт. Единствено обозримото бъдеще ще покаже кой е прав и кой е крив.Коментари