Пловдив потъна в тъмно лилави облаци
Deep Purple  е името, което накара десетки хиляди фенове на чистия, красив, неувяхващ рок да бъдат на върха на щастието си около един час и 40 минути. Толкова продължи концерта на легендарната четворка на стадион „Христо Ботев” в града на тепетата, снощи, 3 юни 2013-та.

Трябва да призная, че тръгнах към сърцето на това събитие, не без сериозна доза скептицизъм, спомняйки си ясно слабото представяне на бандата, и по-специално на Иън Гилън в София, преди години.

За мой късмет и щастие на хилядите изпълнили трибуните на стадиона Deep Purple  по един категоричен начин доказаха, че възрастта не е пречка за бандата, една група, която  продължава да бъде на световно ниво,а Гилън, въпреки своите 68 години, пя като змей.

Без да блести с някакво светлинно или мултимедийно шоу, британците изнесоха един истински спектакъл пред горещата пловдивска публика, едно шоу, издържано в класичесата стилистика на седемдесетте години на 20 век. Един почти двучасов концерт, изпълнен с живец, с истински хъс и себераздаване, както от  страна на Deep Purple,  така и от страна на многобройните привърженици на рока.

Бандата изпълни парчета от новия си албум, без да забравя и вечните класики, а "Smoke on the water" накара публиката да изпадне в екстаз.
Тук е мястото да кажа, че изненада, отново приятна, за мен бе перфектно балансираното озвучаване – нещо, което не се среща често, дори и в свръх технологичния век, в който живеем. Саундът, който демонстрираха британците бе убийствен.

С риск да се повторя ще кажа, че концертът на рок четворката (сега всъщност петорка!) от Великобритания бе, и може би ще остане едно от най-значимите събития в културния афиш на града за 2013-та година.

Онези, които не присъстваха на концерта могат само да се надяват Deep Purple  отново да посетят Пловдив, защото, както много добре знаем, надеждата умира последна. А що се отнася до рока – той, както се убедихме снощи, е вечен.
Коментари