Като в приказка


Гледали ли сте култовия филм „Властелинът на пръстените”? Вярвам, че си спомняте онези „дървета” - ентите, които поведоха епична битка в един преломен момент на филма. Изглеждаха много интересно, нали?!
Един техен братовчед, може би, набира страхотна популярност в Сиатъл. Негов автор е Ким Бийтън, която с помощта на 25 доброволци е създала това уникално творение. Този ент или трол, ако ви харесва повече е висок 3 метра и изграден изцяло от антитоксични материали. Миловидното лице на създанието е вдъхновено от покойния баща на Ким (дървар от щата Монтана). 

Всъщност нещата се коренят в далечната 2006г., когато Ким Бийтън и отбор доброволци прекарват 15 дни, работейки над това дървено произведение на изкуството. То е изработено от папиемаше, дърво, метални пластини и други антитоксични материали. 
Макар цялата структура да изглежда невероятно реалистично, това, което най-много грабва вниманието е миловидното лице и красивите сини очи. Дори в легендите и митовете троловете да не се славят като най-дружелюбните същества, този техен роднина е меко казано специален.

Като повечето странни истории и тази не прави изключение, защото идеята за това дърво-ент-трол идва да Ким няколко месеса, след асмъртта на бащ му. Една нощ Ким сънува баща си като величествено, голямо и изсъхнало дърво.

„Той седеше тихо в гората, а аз плачех в съня си”, споделя Бийтън. „Щом се събудих, на момента хванах длетото и започнах да оформям макет, докато образът беше още жив в съзнанието ми. За 40 минути имах груба скулптора, която ми показваше горе-долу какво ще се получи. На следващия ден започнах с телефонните обаждания, за да съобщя на приятелите си, че след 6 дни ще започнем нещо голямо. В следващите дни събирах материали и продължавах с обажданията. 15 дни след започването, бяхме готови. Никога през живота си не съм била толкова ентусиазирана да завърша нещо до край” , добавя тя.


Дървеният трол е пътувал из Сиатъл в продължение на 2 години, украсявайки панаири, фестивали, пазари и т.н., привличайки вниманието и провокирайки въображението на стари и млади.Коментари