Пловдив става лентово-екранен
Тази вечер, 29 юни 2013г., Пловдив отново става средище на седмото изкуство, а причината е само една, и тя се казва Филмови нощи във Филипополис.

Любителите на това магично, завладяващо изкуство, киното, ще имат възможността да се насладят на множество заглавия, които ще могат да бъдат видяни по традиция на лятно кино "Орфей".

Начало на 15-тото издание на Филмови нощи във Филипополис дава една необикновена разходка из кубинската столица с начален час 21:00. 
„7 Дни в Хавана”е мозайка от 7 истории на 7 различни режисьора, които улавят многото пластове от живота на кубинската столица - от запустелите 4-звездни хотели до вехтите жилища, събрали нищетата на острова - много бира, ром, момичета, мръсни нощни клубове и спиращи дъха гледки на плажовете и океана. 
Песните и екранните изпълнения на талантливите местни музиканти създават прекрасния музикален фон на този приятен и запомнящ се филм-преживяване за екзотична Хавана.

От 23:30 киноманите ще  имаът удоволствието да се потопят в историята на  една вечна класика "Анна Каренина" на Лев Толстой. Това е  една нова и оригинална версия на Третият съвместен проект на номинираната за награда "Оскар" Кийра Найтли и известният режисьор Джо Райт. Версията на най-великата любовна история е адаптирана от носителя на награда "Оскар" Том Стопард („Влюбеният Шекспир“). Историята е вълнуващо свидетелство за силата на любовта, която завладява човешкото сърце. Коментари