Майкъл Дъглас + секс = ракХоливудската звезда, актьорът Майкъл Дъглас, твърди, че ракът на гърлото, който за малко не го уби,  е причинен от орален секс, съобщава Би Би Си.

68-годишният Дъглас коментира, че ракът му не е резултат от прекаляване с алкохола или прекомерно пушене, а е предизвикан от заболяване, предавано по полов път.

"Без да влизам в подробности, този много специфичен рак е предизвикан от човешкия папилома вирус и произлиза от практикуването на кунилингус (вид орален секс). Исках да зная дали тревогите около влизането в затвора на сина ми не са допринесли за отключването на рака, но не, в действителност той се дължи на заболяване, предавано по полов път", разкри Дъглас.

"А ако се разболеете (от този вид рак), кунилингусът е също най-доброто средство за излекуването му", допълни актьорът, чийто син Камерън излежава присъда затвор за притежание и трафик на наркотици.

Майкъл Дъглас, който е носител на два Оскара, съобщи през 2010 г., че се бори с рак с химиотерапия и радиотерапия.

"Трябва да ходя редовно на контролни прегледи, сега на всеки шест месеца, но всичко е нормално от две години насам", заяви актьорът и допълни, че "този вид рак не води до рецидив в 95% от случаите".

HPV, или човешкият папилома вирус, за който е известно, че причинява цервикален рак, вече е все повече смятан за причинител и на рак на устата и на гърлото. Случаите на подобни диагнози зачестяват, отбелязва Би Би Си.

Д-р Кат Арни коментира пред Би Би Си, че "винаги има риск" при сексуални контакти с нови партньори, "но ние не искаме да плашим хората" и им забраняваме да се наслаждават.
Коментари