Екологичните британски помисли


Инженеринговата фирма Ricardo (VERC) получи зелена светлина за построяването на нов „Изследователски център за нискоемисийни автомобили" на стойност 10 млн. лири. Изследователският център ще се намира в Шорам на южния бряг и се очаква да започне дейност през 2014 г .
Съоръжението се изгражда с подкрепа от Регионалния фонд за растеж на правителството на Великобритания.
Фирмата се занимава с разработването на водородни горивни клетки и базирани на тях превозни средства. Фирмата казва, че центърът VERC ще й позволи да комерсиализира зелените авто-технологии по-бързо.
В центъра ще бъдат разположени две тестови системи с модерно оборудване за емисийно тестване на превозни средства – за леки коли и за лекотоварни автомобили до три тона. Ще могат да се тестват усъвършенствани хибриди и свързаните с тях системи като например тези за регенериране на енергия.

Компанията заяви, че VERC ще наблегне и на климатичното тестване, проверявайки как се държат новото поколение нови превозни средства в по-екстремни условия. Тъй като много от критиците на електрическите и хибридните превозни средства твърдят, че те са по-малко ефективни в екстремни климатични среди, от Ricardo заявиха, че новите съоръжения за изпитване ще помогнат за справяне с тези проблеми и ще позволят на екологичните и икономични автомобили да достигнат пазара по-бързо и при по-ниски разходи за разработване.


Коментари