Интернетните Тойоти


Днешната дата, 15 юни, е сакрална за любителите на шофирането, и по-специално на тези на Toyota. Простичката причина за това се крие във факта, че от днес всеки нов автомобил на японския гигант в България ще бъде оборудван с Wi-Fi интернет.
То ще представлява 3G/Wi-Fi интернет приемник, който едновременно приема високоскоростен 3G мобилен интернет чрез SIM карта и го разпръсква чрез Wi-Fi в купето на автомобила. Интернет връзката може да се ползва едновременно от до 5 устройства – мобилни телефони, таблети или лаптопи.
Добрите новини за феновете на тази марка далеч не свършват дотук. Приемникът е проектиран за работа в автомобили при температури от -20 до +65 градуса. Устройството се активира при стартиране на автомобила, излъчва кодиран Wi-Fi сигнал и подлежи на настройки на име и парола за достъп, като всеки домашен рутер.

По този начин работата зад компютъра, в дома или офиса, на практика няма да ви липсва. Способността на връзката да работи в движение е тествана и сигналът е добър дори при високи скорости – на магистралата, категорични са от българския офис на авто-производителя.
През първите 6 месеца Wi-Fi достъпът ще се ползва безплатно от собствениците на нови автомобили с марката Toyota. След изтичане на този период, потребителите ще могат да изберат измежду различни тарифни планове за услугата.
Приложенията на нововъведението варират от онлайн търсене и проверка на служебните и лични пощи през постоянен достъп до социалните мрежи и стигат до възможността за гледане на филми онлайн, музика или игри – удобство, което може да сложи край на скуката за децата на задната седалка. Освен това е възможно слушане на музика онлайн през високоговорителите на автомобила (смартфон се свърза с интернет през Wi-Fi  и чрез Bluetooth предава сигнала към аудосистемата). Естествено, системата може да се използва за навигация чрез смартфон или таблет с GPS.

За сетен път японците доказват на света, че са една друга, паралелна вселена, и че всеки опит за подражание или конкуренция е меко казано безсмислен. Очевидно Toyota е нещо много повече от средство за придвижване. С всяка своя нова крачка Toyota се превръща все по-осезаемо в състояние... 


Коментари