Да си плюеш в окото
Логично, след като в САЩ  скандалът с подслушването на разговори и предоставянето на лични данни на потребителите на американските разузнавателни служби набра страхотна скорост, се появи и петиция с искане за отттеглянето на държавния глава. В нея се напомня, че президентът Ричард Никсън е подал оставка, след като било установено, че е подслушвал само шепа журналисти. Отговорът от страна на нацията е бил импийчмънт.

„Ние призоваваме Обама да си ходи. Неговата администрация е санкционирала наблюдението от Агенцията за национална безопасност на милиони американци, като с това е нарушила Четвъртата поправка, отнасяща се до защитата на личността от необосновани обиски и нерегламентиран достъп до документация. Освен това, Обама е конфискувал личните досиета на журналисти, с което е нарушил и Първата поправка, отнасяща се до свободата на словото и печата. Администрацията е лъгала под клетва в Конгреса. Без одобрението на Конгреса беше нападната Либия и бяха нанесени множество тайни удари с безпилотни самолети. Това са много тежки престъпления и ние настояваме за оставка на Барак Обама", се казва още  в част от текста на подписката.

Вече няколко дни в глобалното село – интернет, както и в медиите се предъвква информацията за това как специалните служби на САЩ следят потребителите на Skype, Facebook, Gmail и Twitter с одобрението на Белия дом и съдействието на най-големите американски интернет-компании. Барак Обама направи нескопосан опита да се защити, заявявайки, че подобен (абсолютно неприемлив) ход е продиктуван от необходимостта за общата безопасност, но разбира се, никой не му се върза. В същия ден на сайта на Белия дом се появи и 
петицията, която призовава за оставката му. Съгласно законодателството на САЩ, администрацията е длъжна да реагира на призива, ако за един месец тя бъде подписана от най-малко сто хиляди души. Към момента подписалите я са около хиляда.

Коментирайки обвиненията срещу администрацията в нарушаване на правата на гражданите на личен живот, Барак Обама заяви, че събирането на данни за телефонните разговори и интернет-активността на потребителите спомага за предотвратяване на терористични атаки.

Тъпо, Обама, тъпо, прозрачно и жалко!

Крайно време е Вождовете на държави, които се изживяват като супер сили, като чичко Суперполицай на нашето време, да преглътнат факта, че живеем в 21 век, и че Обикновения човек Има неприкосновеното право на лично пространство, на това да има Личен живот.

А що се отнася до терористичните атаки, мисля, че не останаха  много неразбралите  кой стори идиотщината от 11 септември..., а защо, това вече е друга тема за  размисъл.Коментари