В Австралия казаха "НЕ" на клип за игра


Нека отново да си поговорим за онази невероятна страна, за онова прекрасно място за живеене, само че, гледано от космоса. Да, става дума за Австралия, която попадна въф фокуса на интереса от страна на медиите с една интересна проява. 

В страната на кенгуруто медийният регулатор е забранил показването на телевизионен клип, рекламиращ зомби-екшъна Dead Island: Riptide. В клипа има категорични намеци за самоубийство и подтикване към насилие, което "не може да бъде оправдано дори и в реклама на игра, предназначена за лица над 18 години", смятат еспертите на организацията, проверяващи рекламата за несъответствия с местните закони и морални норми.

Представителите на Dead Island: Riptide за територията на Австралия са се опитали да защитят играта и са обяснили на регулатора, че кадрите трябва да предадат безнадежността на ситуацията, в която са се оказали филмовите персонажи. Необходимо е изобразяването на ужаса при срещата със зомби, като дори и в тези ситуации, по отношение на мъртвите насилие няма. Тези доводи не са убедили чиновниците и те са останали непреклонни, като в крайна сметка от ефир е смъкнат видео клип, разпространен в мрежата.

Принципно Австралия се слави с негативноти си отношение и мулева толерантност към компютърни игри, пропагандиращи насилие и съвсем доскоро там нямаше рейтинг "18+". По тази причина в страната официално не се продават няколко популярни заглавия, а в сюжета на някои игри се внасяха промени.
Коментари